Opettajat

Päivi Hirvikoski

Olen kokkolalaissyntyinen, Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa lauluopinnot aloittanut laulunopettaja. Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja ammatilliseksi opettajaksi Hämeen Ammattikorkea-koulun Ammatillisesta Opettajakorkeakoulusta. Pedagogista osaamistani olen päivittänyt vuosien varrella useilla Sibelius-Akatemian ja Metropolia Ammattikorkea-koulun täydennyskoulutuskursseilla. Vuodesta 1994 alkaen olen toiminut laulunopettajana Sibelius-opistossa Hämeenlinnassa. Musiikkiopiston laulun lehtorin tehtävien ohella minut tunnetaan Kanta-Hämeessä myös useiden kuorojen äänenmuodostuksen opettajana. Opetustyön ohella olen vuodesta 2009 lähtien toiminut Hämeenlinnan Sibelius-seuran konsertti- ja tapahtumatuottajana. Laulu soikoon! -opettajatiimissä olen ollut mukana vuodesta 2018. (Kuva: Studio Heinonen).

Marianne Tunkkari

Marianne Tunkkari on kuulunut tämän laulukurssin opettajakaartiin lähemmäs parinkymmenen vuoden ajan. Laulu soikoon! -laulukurssi onkin yksi niitä kesän kohokohtia. Ennen lauluopintojensa alkua, 1980-luvulla, hän osallistui oppilaana tälle samaiselle laulukurssille ja sai siitä hyvää potkua ja alkua lauluopinnoille. Kaustislaissyntyinen Marianne Tunkkari on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi sekä laulunopettaja- että oopperalaulajan koulutuksesta. Sibelius-Akatemian opintojen jälkeen hän on opiskellut yksityisesti kotimaassa ja ulkomailla. Kokkolan Oopperan sekä Keski-Pohjanmaan Kamarioopperan toiminnassa hän on ollut mukana useita vuosia. Marianne Tunkkari toimii laulunopettajana Keski-Pohjanmaan konservatoriossa.

Roope Pelo

Olit sitten suihkulaulaja, omaksi iloksi tai jo konserttilavoille tähtäävä laulaja. Tyyli on vapaa! Opetuksessa haetaan sinun omaa persoonallista, upeaa, laajaa ja tulkintakykyistä ääntäsi. Roope Pelo on kokenut ja monipuolinen pedagogi, laulaja ja esiintyjä. Pelo konsertoi säännöllisesti ja on esiintynyt mm. musikaaleissa, lauluyhtyeissä mm. Lauluyhtye Virtuoso, teattereissa, oopperoissa, monien orkesterien solistina, kirkollisissa teoksissa ja kuoroissa. Vuodesta 2011 hän on toiminut Suomen vanhimman viihdekuoron Salon Viihdelaulajien johtajana. Lisäksi hänellä on eri yhtyeitä, joiden kanssa esiintyy säännöllisesti. Jazziin ja vanhaan iskelmään keskittyvä Roope Pelo & Pelottomat, bilebändi The Fearless, sekä muusikkona lastenmusiikkiyhtye Mallan matkassa. Pelo valmistui laulupedagogiksi 2008 Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulusta, opettajinaan Matti Pelo ja Aki Alamikkotervo.

Pia Lempiälä

Pia Lempiälä on kokkolalainen pianisti ja pianonsoitonopettaja. Tämän laulukurssin parissa vuosia on Pialle kertynyt jo yli kolmekymmentä. Hän on iloinen saadessaan työskennellä tässä "kesätyöpaikassaan", sillä tämä laulukurssi on aina ollut niin lämminhenkinen laatuaan. Pia on valmistunut pianonsoitonopettajaksi Keski-Pohjanmaan konservatoriosta, tehnyt jatkotutkinnon/A-kurssin sekä päivittänyt pedagogiopintonsa Centria-ammattikorkeakoulussa. Kotimaan kamaralta hän on piipahtanut opiskelemaan muutamiksi vuosiksi myös Unkariin ja Norjaan. Pia on toiminut vuodesta 1998 pianonsoitonopettajan/säestäjän virassa Ylivieskan seudun musiikkiopistossa. Tuntiopettajana hän on työskennellyt mm. Keski-Pohjanmaan konservatoriossa, Yrkeshögskolan Noviassa ja Kaustisen musiikkilukiossa. Opetustyön lisäksi Pia on esiintynyt pianistina lied- ja kamarimusiikin parissa sekä avustanut mm. Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria ja Seinäjoen kaupunginorkesteria. Onpa hän sujahtanut tangonkin puolelle Guardia Nueva orkesterin pianistina. Poikkitaiteelliset projektit ovat lähellä Pian sydäntä. Ja vielä yksi tärkeä asia, jota ei tule unohtaa. Se on kuoro! Vanhana nuorisokuorolaisena Pia on iloinnut suuresti lukuisista alueen kuorojen kanssa tehdyistä pianistin työtehtävistään. Laulu soikoon!

Minna Miettinen

Minna Miettinen on kirkkonummelainen pianisti ja pianonsoiton opettaja, jonka juuret johtavat Kokkolaan ja Keski-Pohjanmaalle. Minna johtaa opetustyön ohella kahta kuoroa pääkaupunkiseudulla ja toimi freelance-muusikkona. Minna säveltää ja sanoittaa musiikkia oman musiikkituotanto Halavan puitteissa eri artisteille. Laulumusiikki on aina ollut Minnan sydäntä lähellä ja Laulu Soikoon-kurssi on aina vuoden kohokohta. Sen parissa on vierahtänyt jo kymmenisen vuotta - on ollut hienoa tutustua niin moniin laulunharrastajiin. On ilo saada olla mukana Laulu Soikoon- opettajakunnassa!

Pauliina Rintala

Pauliina on on kokkolalainen pianisti, joka on valmistunut Keski-Pohjanmaan konservatoriosta muusikoksi (2012) ja Centria ammattikorkeakoulusta pianonsoiton opettajaksi (2016). Pauliina toimii pianonsoiton päätoimisena tuntiopettajana sekä säestäjänä Keski-Pohjanmaan konservatoriossa. Opiskeluaikana hän teki aktiviisesti liediä eri laulajien kanssa ja on toiminut kuoronjohtajana useissa kuoroissa vuosina 2011-2023. Pauliina tekee mielellään myös säestyskeikkaa mm. laulajien ja kuorojen kanssa. Pauliina on toiminut Laulu Soikoon -kurssin pianistina vuodesta 2019.

Luo kotisivut ilmaiseksi!